La Cerimònia de la Llum - Iter Luminis | Lídia Pujol

Iter Luminis 2017 – Un camí orientat

Iter Luminis és el resultat d’anys de cerca d’un nou sentit en la interpretació i posterior adaptació artística dels repertoris històrics i tradicionals. És una cerimònia musical i poètica, que desitja compartir amb el públic una mateixa orientació en el nucli de l’experiència de Teresa de Jesús, en diàleg amb la mística de Ramon Llull. S’ha expressat des del 2010 mitjançant un espectacle musical concebut per a ser viscut en esglésies, teatres i espais simbòlics, en els quals s’hi retroben les cançons de la tradició escrita, recollides en el Llibre Vermell de Montserrat amb el repertori tradicional oral, les cançons bressol de tota la Mediterrània. El text de les cançons es canta en la llengua original: català medieval, llatí, occità, sefardita, napolità i d’altres relacionades amb la nostra cultura. Els missatge dels seus valors abasta des la convivència entre cultures i pobles fins a la necessitat d’una lectura actual de símbols religiosos i culturals.

Iter Luminis és la representació d’una experiència artística que cerca la qualitat humana en tota la seva diversitat. S’inspira en el bé comú, el compromís amb el territori i el llegat patrimonial i ho comparteix particularment amb els organitzadors i el públic de cada indret on es representa. És una experiència de comunitat en la qual tothom aporta el que vol, el que pot, el que sap fer o les ganes d’aprendre i participar d’allò que desconeix a la pràctica. Totes les persones i empreses que comparteixen aquest projecte, ho fan per donar a conèixer el compromís actiu amb uns valors, i representar-los artísticament amb la voluntat de compartir-los amb el públic i el desig d’un món més just i solidari per tots. Convidem a aquelles persones i empreses que no dissocien el propi benefici del dels altres, a compartir i donar a conèixer els seus productes.

Al maig de 2017 es presenta un doble-disc i un llibre-disc que deixa constància de les experiències viscudes en aquest camí de llum (Iter Luminis) durant els darrers 7 anys.

La flexibilitat y riquesa de la producció pot oferir versions reduïdes, adaptables a espais i formats diferents. L’espectacle s’adapta als llocs on es celebra mitjançant recursos escenogràfics específics, incorpora temes propis de cada àrea geogràfica i compta amb la participació d’artistes locals convidats.

 

Dates gira 2017

  • 8 d’abril. Iglesia de la Encarnación (Bilbao) +info
  • 15 de maig. Basílica de Santa Maria del Pi (Barcelonès) +info

Twitter

Facebook

Reproductor

This container should display a .swf file. If not, you may need to upgrade your Flash player.