La Cerimònia de la Llum - Iter Luminis | Lídia Pujol

Lídia Pujol enamora la Seu d’Ègara

Publicat per
|

Terrassa Noticies

La cantautora i el seu equip realitzen una apassionada interpretació de textos de Santa Teresa de Jesús i Ramon Llull

La Seu d’Ègara es va omplir d’amor ahir al vespre. El Bisbat de Terrassa celebrava el cinquè centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús, la coneguda mística fundadora de les carmelites descalces, que sempre va defensar el seguiment d’un camí basat en l’amor a Déu. I això és el que va voler transmetre la cantautora Lídia Pujol amb el seu espectacle musico-teatral ‘Iter luminis: Treballs i plaers d’amor’, en el que va combinar textos de la pròpia religiosa amb altres d’un personatge més conegut a casa nostra: Ramon Llull.

Més d’una cinquantena de persones no van voler perdre’s l’oportunitat de veure en directe a Pujol en un escenari tan privilegiat i van fer cua alguna estona abans de l’inici de l’actuació, que es va iniciar a l’església de Sant Pere. Al entrar, el públic es va trobar amb una agradable olor de romaní, que estava escampat per tot el terra del temple. Cordera i Rizzotto, a la guitarra i el contrabaix, començaven a ambientar l’edifici mentre tothom arribava. El cor de Vallferosa també prenia posicions darrere l’altar, així com Lozano i Reixach, els altres dos músics. Només faltava la Lídia Pujol.

La cantant apareixia poc després, sorpenent els espectadors per la seva esquena, amb el seu habitual vestit llarg i cantant des d’un bon principi. No va deixar el micròfon durant l’hora i mitja que va durar la seva actuació, en un gran exercici de concentració i força vocal. Les cançons i els poemes es van anar succeint al llarg dels minuts, amb canvis de llum i sons que simulaven diversos espais: el mar, el camp, l’infern… L’equip que l’acompanyava també aportava molt dinamisme a l’actuació, al no parar de bellugar-se entre el públic, intepretant diferents papers: pagesos, peregrins, criatures del pecat…

Pujol feia que la seva potent veu s’escampés per totes les parets del temple, tocant de ben a prop a totes les persones allà presents, que van aplaudir llargament l’actuació fins en tres ocasions. Però encara quedava una última part, que va tenir lloc a l’església de Sant Miquel. Allà, Pujol va seure al terra i amb una actitud molt propera va explicar als espectadors el per què de l’actuació i el sentit que tenia, que per a Pujol es podria resumir en què “no importa la feina que una persona desenvolupi, sinó que la faci per al bé comú i guiat per l’amor”.

Després de donar les gràcies al seu equip, un germà carmelita va fer una breu introducció històrica a Santa Teresa de Jesús, que va precedir a les dues darreres cançons. L’última va ser ‘País petit’, de Lluís Llach, que va ser cantada per gairebé tots els assistents a l’acte. El punt final a l’amorós vespre el va posar un tast de productes artesanals de proximitat realitzats per persones necessitades d’ajuda social.

     

Terrassa Digital

La cantant Lídia Pujol torna a La Seu d’Ègara amb la seva gira “Iter Luminis”

La cantant ha presentat l’espectacle ‘Treballs i plaers de l’amor’, emmarcat dins el seu projecte ‘Iter Luminis’ (‘Camí de llum’), que va iniciar precisament fa un any a la ciutat de Terrassa

La cantant Lídia Pujol ha tornat a passar per la Seu d’Ègara, on aquest passat divendres ha seguit amb la seva gira ‘Iter Luminis’.

Pujol ha presentat l’espectacle ‘Treballs i plaers de l’amor’, emmarcat dins el seu projecte ‘Iter Luminis’ (‘Camí de llum’), que va iniciar precisament fa un any a la ciutat de Terrassa.

Lídia Pujol està duent a terme en les últimes setmanes una gira pels monestirs de Catalunya.

   

Crítiques premsa

TN logo Terrassa Noticies Per Néstor Arrabal (30/05/15)  PDF (Enllaç)   logoSMC (02/06/15) Vídeo (Enllaç)      

Afegir un comentari

*