La Cerimònia de la Llum - Iter Luminis | Lídia Pujol

Maximum Gaudium – Per Miquel Sitjar

Publicat per
|

Benvolguda Lídia, avui he tingut ocasió d’assistir al teu concerts a Santa Bàrbara. Hi ha molts motius per felicitar-te. No sé si seré capaç de parlar-ne de tots.

És molt d’agrair que recuperis com ho fas la tradició musical romànica i que la interpretris amb la passió d’aquella gent del romànic, que l’academiscisme de vegades ens oculta. És un plaer sentir-te cantar amb tanta convicció en llatí. Els textos jueus són una meravella que demostren la teva sensibilitat i passió.
Durant l’espera  anterior al concert, se m’ha acostat a parlar el teu parent Salvi, que m’ha parlat de tu, de com cantes de bé, i de la teva bellesa, segons ell,  una mica per dessota del que s’esperaria. M’ha fet riure amb  aquest i altres comentaris. Discrepo només de l’últim dels seus comentaris.
Estaré molt content d’anar-te seguint. La teva feina ha d’inspirar la recuperaració de la nostra tradició i la renovació de la nostra espiritualitat. Algun dia m’agradaria ensenyar-te l’església de Dòrria (collada de Toses), plena de pintures amb notacions musicals romàniques. Hi faig de guia oficial i qui sap si algun dia trobarem com hi pots fer algun  concert.
Moltes gràcies per tot.

Cordialment

Miquel Sitjar i Serra
llatinista i màster en turisme cultural per la UgG
director de Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona (2007-2011)

Afegir un comentari

*